ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

\r\n \r\n\r\nΗ Σχολή Dafni’s Oriental στεγάζεται στη Χορμοβίτου 269 στo Πειραία σε πλήρως ανακαινισμένη και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.\r\n

Φωτογραφίες

\r\n

\r\n

Η Στολή και τα Αξεσουάρ του Χορού Oriental

\r\nO χορός Oριεντάλ στην καθημερινή εξάσκησή του απαιτεί να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μέρη της στολής (ζώνη) ή και κάποια αξεσουάρ (κύμβαλα κλπ).\r\n

Οι επαγγελματικές στολές που χρησιμοποιούνται παρουσιάζουν διαφορές, ως επί το πλείστον, στο ύφασμα κατασκευής, στα χρώματα, σε κάποια αξεσουάρ (μπαντάνες, κοσμήματα, κλπ.) και στο πόσο αποκαλυπτικά είναι.

\r\n

Τα βασικά μέρη τα οποία συνθέτουν μία στολή belly dance (με διαφοροποιήσεις ανάλογα με το είδος) είναι τα εξής:

\r\n

Το εφαρμοστό μπούστο και μία επίσης εφαρμοστή ζώνη (συνήθως στολισμένα με κεντήματα και νομίσματα), και μία μακριά φούστα (και συχνά πανταλόνα από κάτω). Η ζώνη μπορεί να είναι είτε ξεχωριστό κομμάτι, είτε ραμμένη στη φούστα.

\r\n

Τα πιο γνωστά και συνηθισμένα χορευτικά αξεσουάρ/βοηθήματα είναι:

\r\n

Το σάλι (shawl), η τιάρα (Tiara), το Βραχιόλι για τα μπράτσα (Armband), το Κολιέ κόσμημα για τον λαιμό (Necklace), το Βραχιόλι για τον καρπό (Bracelets), το Βραχιόλι για τον αστράγαλο(Anklets), το Πέπλο (veil), το Μπαστούνι (cane, stick), τα Κύμβαλα δακτύλων (finger cymbals, zils, sagats), το Σπαθί (sword), τα Φτερά (wings), τα Φτερά της Ίσιδος (Isis wings), τα Κηροπήγια (candlelabrum, candlelabra, shamadan), τα Σκευή, το Τουμπελέκι και το Ντέφι.

\r\n\r\n

Φωτογραφίες

\r\n